"Rajatilapotilaat tuntuvat olevan jossain psykoosin ja neuroosin tai persoonallisuushäiriöiden välimaastossa." (Perhelääkäri neuvoo)

Koska kirjoitan päiväkirjaa joka tapauksessa, miksi en jakaisi ajatuksiani muiden kanssa kun siihen kerran on mahdollisuus. Sairastan epävakaata persoonallisuushäiriötä, joka tunnetaan myös nimellä rajatila ja siksi halusin lainata ylläolevaa pätkää näin aluksi. Tarkoitukseni on kirjoittaa tähän blogiin vähän sitä sun tätä, omia ajatuksiani, mielipiteitäni ja tunteitani. Voisin aloittaa kertomalla miten tämä vuosi on alkanut. Uusi masennusjakso alkoi vähän ennen Joulua ja siitä lähtien olen ryypännyt todella usein. Tammi -ja helmikuu on mennyt juodessa, selviä päiviä on ollut pari kolme viikossa. Nyt olen ollut juomatta torstaista lähtien. Olen monesti ennenkin todennut, että alkoholi pahentaa masennusta ja ahdistusta. Silti vaan on pakko hakea kaupasta kaljaa, vaikka tietää että seuraavana päivänä on entistä pahempi olo ja alkaa tuntemaan syyllisyyttä. Kun masennus ja syyllisyys kasvaa, sitä tulee lääkinneeksi itseään juomalla uudestaan. Oravanpyörä josta on vaikea hypätä pois. Olen myös alkanut tupakoida entistä enemmän, noin puolitoista askia päivässä ja kännissä joskus enemmänkin. Voisin tähän lainata hyvin osuvaa Myrkky-lehden sarjakuvaa: "Juominen on juomisesta johtuvan syyllisyydentunnon poistamista juomalla lisää." Heh.

Istun koneen ääressä rakkaassa asunnossani, jonka olen jo kauan sitten nimennyt Tukikohdaksi. Tämä onkin nimensä veroinen paikka, koska täällä tunnen oloni suhteellisen turvalliseksi. Viihdyn täällä suurimman osan ajastani. Täällä ovat rakkaimmat asiat elämässäni: kirjat, levyt sun muut tavarat, tietokonettani eli Masiinaa unohtamatta. Vietän aika eristäytynyttä elämää, koska nautin yksinolosta ja omat puuhani ovat muutenkin sellaisia, että ne vaativat rauhaa ja keskittymistä. Minulla on kuitenkin monia hyviä ystäviä, jotka ovat minulle rakkaita. Toisinaan eristäydyn liikaa, mutta onneksi nämä ystävät ottavat yhteyttä ja muistuttavat, että elämää on myös Tukikohdan ulkopuolella. Kiitos siitä heille.

Televisiossa pelataan parhaillaan Suomi-Saksa -jääkiekko-ottelua ja lätkäfanina tahdon vähän kommentoida Suomen maalivahteja. Pidin todella paljon Miikka Kiprusoffista, kunnes hän viime keväänä kieltäytyi MM-kisoista, vaikka oli Suomessa ja nyt hän jätti Olympialaiset väliin jonkun vamman perusteella, vaikka on pelannut loistavia otteluita Calgary Flamesissa. Mikään ei siis viittaa mihinkään vakavaan vammaan. Oma mielipiteeni on, että Kipperillä on noussut virtsa päähän. Enkä sitä toki lainkaan ihmettele. Tällä hetkellä hän rentoutuu ulkomaan matkalla, muistaakseni Havaijilla.. Kannatin vuosikaudet Montreal Canadiensia ja Coloradoa siitä lähtien kun Patrick Roy sinne muutti. Tällä kaudella en ole erityisesti kannattanut mitään tiettyä joukkuetta, seurannut vain mielenkiinnolla, miten suomalaisveskarit pärjäävät. Luon katsauksen kolmeen NHL-joukkueeseen:

Atlanta Thrashers on voittanut viimeisistä kymmenestä ottelustaan kolme. Kari Lehtonen on tällä kaudella pelannut 20 peliä ja hänen maalikeskiarvonsa on 2.85. Joukkueen tärkeimmät pistemiehet ovat Kovalchuk ja Savard (molemmilla 72 pistettä) sekä Marian Hossa (65 pistettä).

Philadelphia Flyers on voittanut neljä peliä kymmenestä. Antero Niittymäelle on kertynyt 34 ottelua ja hänen maalikeskiarvonsa on 2.95. Niittymäki on osoittanut melkeinpä yliluonnollisia kykyjä Olympialaisissa. Tänään lehden urheilusivulla oli otsikko: "Niittymäki ei ole enää köyhän miehen Kipprusoff". Yhdyn tähän mielipiteeseen! Anteron pelatessa farmijoukkue Philadelphia Phantomsissa hänen maalikeskiarvonsa on joka kaudella pysynyt alle kolmen. Joukkueen pistetilastoa johtaa, kuinka ollakaan, Peter Forsberg 62:lla pisteellä. Pidän realistisena Flyersin pääsyä playoffeihin.

Olen seurannut myös Nashville Predatorsin peliä, koska heidän maaliaan vartioi Tomas Vokoun, yksi suosikeistani. Ja hänhän voitti viime keväänä MM-kisojen parhaan maalivahdin tittelin. Pekka rinne on pelannut Predatorsin maalissa tähän mennessä yhden ottelun, jossa hän päästi läpi kolme maalia. Joukkueen pistetilastoa johtaa Paul Kariya 58:lla pisteellä ja toisena tulee Suomen Kimmo Timonen 42:lla pisteellä. Mainittakoon lopuksi, että Bostonin Hannu Toivonen on pelannut tällä kaudella 20 ottelua maalikeskiarvolla 2.63. Mutta se jääkiekosta tältä erää.

Olen pelannut nettipeli RuneScapea nyt noin kaksi kuukautta. Selvittyäni Tutorial Islandista, päätin unohtaa koko pelin, jota pidin lähinnä tylsänä. Mutta niin kävi että koukkuun jäin ja nyt pelaan melkein päivittäin. Välillä ahdistun ja turhaudun, jos tulen pelanneeksi monta tuntia putkeen. Sain tässä eräänä päivänä kerättyä sen verran rahaa (siis pelissä), että sain ostettua Mithril -ketjuhaarniskan -ja miekan. Tänään kuitenkin vaihdoin miekkani teräksiseen kahdenkäden miekkaan. Hahmoni nousi tänään levelille 33. Muita arvoja: Mining 33, smithing 31, prayer 22, firemaking 21 ja woodcutting 36. Magic level on vasta 13, sillä vasta viime aikoina olen keskittynyt runejen käyttöön. Paljon aikaa on mennyt sepäntaitojen kehittämiseen ja nyt voin jo takoa jotain pientä teräksestä. Quest pointseja on vasta 3. Olisin selvittänyt myös Vampire slayer -tehtävän, mutta hahmoni kuoli ja menetin vaarnan, jolla vampyyrin saa hengiltä. Voi, voi... Olen yrittänyt pitää "runettomia" päiviä, mutta huonolla menestyksellä. Kyseessä on hyvin addiktoiva peli. Taidan mennä nyt vähän "skapettamaan", kuten tapanani on tokaista ja jatkaa kirjoittamista myöhemmin tänä iltana. Heippa!